ייעוץ פסיכיאטרי
סובלים מחרדות, פחדים או מחשבות טורדניות? יש לכם דיכאון או מצב רוח רע שפשוט שלא עוברים? יעוץ פסיכיאטרי נועד לתת מענה מלא לבעיות אלו ואחרות. פסיכיאטר פרטי מסביר
ייעוץ פסיכיאטרי- מתי פונים?
לפסיכיאטר פונים כאשר חווים מצוקה נפשית או תחושת מועקה גדולה. לאחר אבחון, הפסיכיאטר יוכל להמליץ על טיפול מתאים – תרופתי, שיחתי או שילוב של שניהם, וכן להמליץ על שינויים בהתנהגות היומיומית שעשויים לקדם בריאות נפשית. יעוץ פסיכיאטרי יכול להיערך בכל מצב שבו יש ירידה תפקודית של האדם – קשיים תעסוקתיים, זוגיים או משפחתיים, ו/או כאשר יש ירידה באיכות חייו של האדם.
ייעוץ פסיכיאטרי לצרכים מוסדיים
ייעוץ ואבחון פסיכיאטרי לעתים נדרשים לצורך תיווך המצב הרפואי לגורם שלישי – דוגמת בית ספר, בית-משפט, צה"ל (בשאלה של כשירות, לדוגמה), ביטוח לאומי (לצורך הכרה בנכות לדוגמה) וכו'. חוות דעת מקצועית של פסיכיאטר עוזרת למוסדות אלה להבין את מצבו של האדם, ולהתאים עבורו עזרה מתאימה. פסיכיאטר גם יכול לספק חוות דעת פסיכיאטרית רפואית כדי לאשר כשירות לצוואה או להמליץ על ייפוי כוח מתמשך או אפוטרופסות.
מטרות הייעוץ הפסיכיאטרי
ביעוץ פסיכיאטרי נערך אבחון מקיף ומקצועי על מנת להגדיר את הקושי והבעיה ממנה האדם סובל וכן למצוא את הפתרונות המתאימים לסייע לו לשפר על תפקוד מיטבי ועל איכות חייו.
מקרים שכיחים שבהם פונים ליעוץ פסיכיאטרי כוללים: דיכאון או חרדה, אובססיות וכפייתיות, משברי חיים, טראומות, הפרעות קשב וריכוז, בעיות שינה, בעיות בתפקוד מיני, התמכרויות ושימוש לרעה בחומרים, הפרעות אכילה, בעיות בזיכרון ובגיל השלישי, מחשבות שווא, התמודדות עם כאבים גופניים או כאבים כרוניים ועוד.
במקרים אילו ואחרים יש לערוץ יעוץ אצל פסיכיאטר, שהוא קודם כל רופא בהכשרתו, שכן הבעיות הנראות לעין עלולות לעתים לנבוע מגורם רפואי כללי חבוי (כמו מחלה אחרת במערכת העצבים, חסר תזונתי וכו'). הפסיכיאטר יוכל להמליץ על בדיקות מעבדה או בדיקות עזר נוספות במקרה הצורך.
תהליך הייעוץ הפסיכיאטרי
תהליך האבחון הפסיכיאטרי אורך לרוב כשעה, ונערך בשיחה בה האדם משתף בתחושותיו והפסיכיאטר מברר את התסמינים לעומק. לקראת סיום המפגש הפסיכיאטר לרוב משתף את המטופל באבחנה המשוערת, ומציע תכנית טיפול מתאימה, שיכולה לכלול שיחות (פסיכותרפיה בהתאם לשיטת טיפול מתאימה, דוגמת טיפול דינאמי, CBT, מיינדפולס, ביופידבק, טיפולים קצרי טווח ועוד), וכן במידת הצורך המלצה על טיפול תרופתי מתאים.
ייעוץ פסיכיאטרי לפי גיל
ייעוץ פסיכיאטרי ניתן לערוך למבוגרים וכן לילדים ולמתבגרים. בילדים ובני נוער קיים מסלול התמחות נפרד – והבדיקה נערכת בידי פסיכיאטר מומחה לילדים ונוער (עד גיל 18).
מבוגרים וקשישים נבדקים בידי פסיכיאטר מומחה למבוגרים, כאשר בגיל השלישי עוסקים לרוב פסיכיאטרים שלמדו את התחום יותר לעומק, בין אם בלימודי תעודה, השתלמות עמיתים או רכישת ניסיון קליני.
למרות מה שנהוג לחשוב, לא כל ביקור אצל פסיכיאטר מסתיים בהמלצה על טיפול תרופתי. בנוסף חשוב לדעת שברבים מהמקרים טיפול פסיכיאטרי לא ניתן "לכל החיים", וניתן להפסיקו בחלוף המשבר, באופן הדרגתי ומבוקר.
אפשרויות הטיפול לאחר ייעוץ פסיכיאטרי
לרוב שילוב של טיפול שיחתי וטיפול תרופתי ביחד מביא לתוצאה הטובה ביותר. אולם במקרים רבים ניתן להתחיל טיפול שיחתי, ללא סיוע תרופתי. במקרים אחרים, הפסיכיאטר ימליץ על שילוב של השניים.
מתי מתאים לי טיפול רגשי ואיזה? מתי מתאים טיפול תרופתי? על שאלות אילו ואחרות נשמח לענות. בכל התלבטות או קושי צרו עימנו קשר ונשמח לסייע לכם בכל עת.