עבור לתוכן
כל המאמרים

תרופות פסיכיאטריות – נוגדי דיכאון SSRI – ציפרלקס (אסציטלופרם)

פסיכיאטר מומחה

הרבה מהחשש והסטיגמה סביב תרופות פסיכיאטריות נגרמים מחוסר ידע ובורות.

פסיכיאטר פרטי מסביר מה שרציתם לדעת על ציפרלקס ולא היה לכם את מי לשאול!

  • המידע המובא כאן אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

אסציטלופרם (CIPRALEX, ESTO Escitalopram)

קטגוריה פרמקולוגית- נוגד דיכאון SSRI.

התוויות:  Body dysmorphic disorder, Binge eating disorder, Bulimia nervosa Generalized anxiety disorder, Major depressive disorder, obsessive compulsive disorder, panic disorder, Post traumatic stress disorder, Premature ejaculation, Premenstrual dysphoric disorder, Social anxiety disorder, Vasomotor symptoms associated with menopause.  

ציפרלקס מנגנון פעולה

נוגד דיכאון עם פעילות סלקטיבית על קולטני סרוטונין פרה-סינפטים. סרוטונין הוא מתווך עצבי כלל מערכתי. לסרוטונין פעילות קריטית בוויסות מצב הרוח, השמחה וההנאה. פעילות התרופה על קולטני סרוטונין מובילה להגברת רמת הסרוטונין המוחית ובכך כנראה תומכת במניעת וטיפול בדיכאון ו/או חרדה.

ציפרלקס– תוך כמה זמן התרופה מתחילה לפעול?

התרופה מתחילה להשפיע לאחר כשבוע-שבועיים מתחילת הטיפול (ולפעמים יותר), והשפעתה המקסימלית מובחנת לאחרת 6-8 שבועות של טיפול. ראוי לציין כי הפסקה מיידית של נטילת התרופה במקום הפחתה הדרגתית, עלולה לגרום לתסמינים גופניים.

התרופה ניתנת בטבליות לאחר הצגת מרשם.

מינון- טווח טיפולי בדרך כלל 10-20 מ״ג.

הוראות שימוש ציפרלקס– אסציטלופרם

יש ליטול התרופה מידי יום בשעה קבועה בבוקר, על קיבה ריקה, עם האוכל או לאחר הארוחה. יש להימנע מצריכת אשכוליות ומשקאות אלכוהוליים בעת הטיפול בתרופה. יש לאחסן את התרופה במקום קריר ויבש.

ציפרלקס תופעות לוואי עיקריות

ככלל, תרופות ממשפחת ה-SSRI בטוחות מאוד לשימוש, ותופעות הלוואי שלהן לרוב נסבלות היטב. תופעות הלוואי השכיחות בתחילת השימוש כוללות כאבי בטן או ראש ותחושת אי שקט (שלרוב חולפים תוך שבועיים מתחילת הנטילה). תופעות לוואי ארוכות טווח עלולות לכלול עלייה בתיאבון ובמשקל ו/או פגיעה בחשק המיני והארכת משך הזמן עד הגעה לאורגזמה. תופעות לוואי נוספות מפורטות בעלון לצרכן.

ציפרלקס תופעות לוואי נדירות

תופעות הלוואי המסוכנות בשימוש ב-SSRI נדירות, וכוללות: סוויץ' למצב מאני/היפומאני, התגברות מחשבות והתנהגויות אובדניותֿ, נטייה לדימום, חולשת עצמות ושברים, ירידה ברמות המלח (היפונתרמיה) וסינדרום סרוטונין.

דברו איתנו בוואטסאפ

תפריט נגישות