במאמרים אלה קיים תקציר מידע על תרופות פסיכיאטריות פופולריות. אין הכתוב מחליף את הצורך לעיין בעלון לצרכן המצורף לכל תרופת מרשם.
סרטרלין- קטגוריה פרמקולוגית – נוגד דיכאון (SSRI).
התוויות – Body dysmorphic disorder, Generelized anxiety disorder, Major depressive disorder, obsessive compulsive disorder, panic disorder, Post traumatic stress disorder, Social anxiety disorder. .
מנגנון פעולה – נוגד דיכאון עם פעילות סלקטיבית על קולטני סרוטונין פרה-סינפטים. סרוטונין הוא מתווך עצבי כלל מערכתי. לסרוטונין פעילות קריטית בוויסות מצב הרוח, השמחה וההנאה. פעילות התרופה על קולטני סרוטונין מובילה להגברת רמת הסרוטונין המוחית ובכך תומכת בטיפול ומניעת דיכאון ו/או חרדה.
תחילת פעילות – התרופה מתחילה לרוב להשפיע לאחר מספר שבועות של טיפול. השפעתה המקסימלית מובחנת לאחר 6-12 שבועות של טיפול. ראוי לציין כי הפסקה מיידית של נטילת התרופה במקום הפחתה הדרגתית, עלולה לגרום להחמרת המצב הנפשי וכן לתסמינים גופניים.
התרופה ניתנת בטבליות לאחר הצגת מרשם.
מינון – תחילת טיפול בדרך כלל במינון של 50 מ״ג בעליה הדרגתית למינון מקסימלי של 200 מ״ג.
הוראות שימוש – יש ליטול התרופה מידי יום בשעה קבועה בבוקר עם האוכל או לאחר הארוחה. יש להימנע מצריכת אשכוליות ומשקאות אלכוהוליים בעת הטיפול בתרופה. יש לאחסן את התרופה במקום קריר ויבש.
תופעות לוואי עיקריות – אקטיבציה (כניסה למצב מאני/היפומאני), דימום יתר, חולשת עצמות ושברים, היפונתרמיה, סינדרום סרוטונין, פגיעה בתפקוד המיני, התגברות מחשבות והתנהגויות אובדניותֿ, תסמיני גמילה.