פסיכיאטר פרטי בתל אביב
מה מביא אנשים לפנות לפסיכיאטר? מה ההבדל בינו לבין פסיכולוג? פסיכיאטר פרטי מומלץ מסביר הכול
תחושות של עצבות, דכדוך או פחד יכולות לחלוף לאחר תקופה קצרה, אך לעיתים הן יכולות להימשך זמן ארוך ולגרום לסבל ממושך ולפגיעה בתפקוד.
כאשר אדם מרגיש שהוא במצוקה גדולה ומתמשכת, כדאי ורצוי לפנות לקבל עזרה. אם האדם מכיר את עולם הטיפול הנפשי, וחושב שהוא אינו זקוק לתרופות אלא רק לשיחות, ניתן בהחלט לפנות לפסיכולוג. אבל אם יש ספק לגבי הטיפול המומלץ, נכון לפנות ראשית לבדיקה אצל פסיכיאטר מומחה, אשר יוכל לסייע באבחון הבעיה, שלילת גורמים רפואיים כלליים אחרים, וגיבוש תכנית טיפול להבראה ולמניעת מצבים דומים בעתיד. פניות נפוצות לפסיכיאטר למבוגרים (18+) הן במצבים של דיכאון ו/או חרדה, מתח ולחץ רב, מציפה, קשיי ובעיות שינה, ייעוץ תרופתי, מחשבות אובססיביות, בעיות הסתגלות או התנהגות, התפרצויות ושליטה בכעסים, קשיי תפקוד ועוד.
הפסיכיאטר מגבש תכנית טיפול עם המטופל, החל מטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) ועד טיפול תרופתי או שילוב של השניים, הכול באורח שמותאם לאדם.
פסיכיאטר הוא רופא שסיים לימודי רפואה וביצע התמחות בתחום רפואת הנפש והוא מוסמך לרשום תרופות. הוא יכול להמליץ על גישת הטיפול המתאימה לאדם (בין השיטות הנפוצות ניתן למנות את הCBT – טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול בן אישי -IPT, טיפול DBT, טיפול פסיכודינמי, שיטות שונות לטיפול בטראומה PE, EMDR ועוד).
הפסיכיאטר רואה את מכלול גופו של האדם ובשל כל יכול להמליץ על ביצוע בדיקות רפואיות ו/או פסיכולוגיות, תוצאות בדיקות אילו בשילוב שיחות וכן בחינת היסטוריה משפחתית ורפואית, מאפשרים לפסיכיאטר הבודק לאבחן מצבים רגשיים, לפי קריטריונים שמתווה ה-DSM5 (המדריך של איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי).
פסיכיאטרים גם יכולים לבנות תוכניות טיפול אישיות שבדרך כלל יהיו מורכבות מטיפול בשיחות (פסיכותרפיה), טיפול תרופתי ולעיתים שילוב של קבוצות טיפול, חונכות אישית ועוד.
הטיפול אצל פסיכיאטר פרטי במכון מנטליקס מתבצעים בגישה אישית, דיסקרטית, רגישה, אמינה ומקצועית, כאשר הפסיכיאטרים שלנו מתוקף עבודתם בשירות הציבורי והפרטי מעודכנים בכל שיטות הטיפול המתקדמות והיעילות ביותר. לצד הפסיכיאטרים במכון עובדים בשיתוף פעולה פסיכולוגים ומטפלים דוגמת עובדים סוציאליים תואר שני פסיכותרפיסטים, מטפלים בהבעה ויצירה שנותנים טיפול פסיכותרפי זהה.
בנוסף הפסיכיאטרים במכון יכולים לספק ייעוץ נוסף במקרים שבהם נחוצה חוות דעת שניה או לסייע במקרים בהם נחוצה חוות דעת פסיכיאטרית עבור בית המשפט, צוואה, ביטוח לאומי, לצבא (מלש"ב או למילואים) או למשרד הביטחון ועוד.
פסיכיאטר בתל אביב: מתי מומלץ לפנות לפסיכיאטר פרטי?
התשובה דורשת הערכה אישית כנה של האדם לגבי מצבו, הקשיים והסימפטומים שהוא חווה. חשוב להיות מודעים לקשיים שעולים ומפריעים לתפקוד היומי, לדפוסי חשיבה, לרגשות שמפריעים לתפקוד ואינם בריאים. למרות שהפניה לסיוע יכולה להיות מורכבות ואף מציפה, חיוני לעשות זאת כדי לקבל את הסיוע המתאים. בכל פגיעה או ירידה באיכות החיים מומלץ לפנות לעזרה מקצועית.
ישנם מקרים שגם פניה לרופא המשפחה יכולה לסייע ורופא המשפחה אף יכול להמליץ לפנות לפסיכיאטר פרטי על מנת לקבל אבחון מקצועי ומקיף. חשוב לזכור שככל שתפנו מוקדם יותר לקבל עזרה כך הסיכוי לסייע לכם גדול יותר. זו אינה בושה או לבקש ולקבל עזרה במצבים של קשיי נפשיים.
אילו שאלות מומלץ לשאול את הפסיכיאטר בפגישה?
כן מומלץ להגיע מוכנים לפגישה ולהכין מראש שאלות שחשובות לכם. הפגישה מטבעה יכולה להציף רגשות ומורכבויות שונים ושאלות מסודרות שהכנתם מראש תסייע לכם לקבל את התשובות המגיעות לכם. דוגמאות לשאלות נפוצות יכולות להיות: מהן אפשרויות הטיפול שלי? מהן תופעות הלוואי של הטיפול התרופתי, השפעה של מהלכי חיים מתוכננים על הטיפול (לדוגמא כניסה מתוכננת להיריון), מתי ארגיש טוב יותר ותוך כמה זמן הטיפול משפיע? מה עושים במצבי חירום ועוד.
גם בקרב ילדים ובני נוער ישנם מצבים שבהם עולה צורך להתייעץ עם פסיכיאטר ילדים, בעיקר אבל לא רק כאשר עולים קשיים שונים הקשורים להתפתחות הילד ומצבו במסגרת החינוכית ו/או בפן החברתי. התייעצויות בדרך כלל קשורות למצבים שונים כמו אבחוני קשב וריכוז, בעיות התנהגות, בעיות תקשורת, קשיי וויסות חושי ורגשי, קשיים חברתיים, התאמה של מסגרת חינוכית, המלצה לסיוע של משלבת אישית בכיתה ועוד. במכון מנטליקס פועל צוות מגוון של פסיכיאטרים לילדים ובני נוער שיוכל לסייע באבחון ילדים בכל הגילאים (החל מגיל 3).